En la versió electrònica d'El País, apareix hui la següent notícia d'agència:
Ací en teniu un extracte:
[...] Según el informe bianual de la organización sobre la impronta del hombre sobre la naturaleza, la población de muchas especies, desde los peces hasta los mamíferos, ha caído en un tercio desde 1970 hasta 2003, principalmente por amenazas de la humanidad como la contaminación, la tala de bosques y la pesca masiva.
[...] "La gente está convirtiendo los recursos en desperdicios más rápido de lo que la naturaleza puede convertir los desperdicios otra vez en recursos". [Llegir-ho tot]
M'ha recordat, no sé per què (o sí) a la cançó de Bebe "Ska de la tierra":
La Tierra tiene fiebre,
Necesita medicina
Y un poquito de amor
Que le cure las penitas que tiene.
La Tierra tiene fiebre,
Tiembla, llora, se duele,
Del dolor más doloroso,
Y es que piensa que ya no la quieren.
Y es que no hay respeto por el aire limpio,
Y es que no hay respeto por los pajarillos,
Y es que no hay respeto por la Tierra que pisamos,
Y es que no hay respeto ni por los hermanos.
Y es que no hay respeto ni por los que están sin tierra,
Y es que no hay respeto, les cerramos las fronteras,
Y es que no hay respeto por los niños,
Y es que no hay respeto por las madres que buscan a sus hijos.
[...]
Realment, jo pense... que no és tan important el canvi climàtic en sí o, millor dit, el fet de saber si hi ha o no un canvi climàtic (perquè pense que és impossible demostrar que estem canviant el curs del Planeta o si, simplement, el Planeta no té curs, és a dir, si simplement hi ha oscil·lacions i variacions al llarg dels segles i els mil·lenis deguts a milers de factors diferents). Pense que és més important saber si estem carregant-nos el Planeta o no, sense més.
[No és que em semble mal que es parle del canvi climàtic; no està de més, que estiga eixe debat. Però sempre hi haurà gent que argumentarà que no hi ha tal canvi. No podem esperar a convéncer tot el món del fet que hi ha un canvi climàtic per a començar a posar solució al problema real i objectiu (almenys, com a amenaça molt probable) d'esgotament dels recursos.]
O siga, més que perdre temps intentant demostrar si la humanitat està canviant l'evolució "prevista" del clima o no, caldria demostrar si la Terra pot adaptar-se i donar resposta a la situació actual, o si, pel contrari, el camí i l'evolució actuals ens conduïxen a l'esgotament dels recursos i del Planeta en sí mateix. Per això m'ha paregut fonamental conéixer dades com les que aporta hui WWF.
1 comentari:
Jo sols puc dir que jo crec que lo millor per a frenar el canvi climàtic, les fortes pluges, la desertizatció...és un desenvolupament sostenible on tots sigam responsables i aboguem per educar als nostres fills en l´ecologia. Crec que és tan important que sàpien parlar bé en públic o ualsevol altra cosa com que sàpien respectar a una vella amiga, la Terra!
Publica un comentari a l'entrada