27 de setembre del 2006

Setmana de mobilitzacions contra la pobresa: del 16 a 21 d'octubre

Traduïsc i copie ací un correu que he rebut de la plataforma Pobresa Zero:



Des de la Plataforma Pobresa Zero volem agrair-te el teu interés i la teua il·lusió, perquè també tu saps que un altre món és possible, i estàs disposat a treballar per ell. Ara demanem la teua ajuda perquè la campanya arribe a totes parts i puguem fer-nos sentir, pressionant perquè els nostres governants entenguen que no anem a quedar-nos quiets enfront de la pobresa.

REBEL·LA'T CONTRA LA POBRESA
SETMANA DE MOBILITZACIÓ CONTRA LA POBRESA
16-21 OCTUBRE

La pròxima setmana del 16 al 21 d'octubre celebrarem la Setmana de Mobilització contra la Pobresa. Seran dies d'activitats vàries que culminaran amb una

GRAN MANIFESTACIÓ CONTRA LA POBRESA EL DISSABTE 21.

Tota la informació apareixerà en el web www.rebelatecontralapobreza.org

Programa de la setmana

Dilluns 16
  • Roda de premsa. Presentació.

Dimarts 17
  • Dia de la Banda Blanca. Posa una banda en el teu balcó.

Dimecres 18
  • Taula redona: "La societat valenciana enfront de la pobresa".
    Saló d'actes de la Facultat de Geografia i Història, 19h

Dijous 19
  • Performance al carrer, pel centre de València.

Divendres 20
  • Videofòrum global:
    • "El jardiner fidel". Facultat d'Economia (Universitat de València), 12.30h
    • "El malson de Darwin". ETSE Agrònoms (Universitat Politècnica de València), 12.30h
    • "Molaadé": Federació d’Escoltisme Valencià (c/ Balmes, 17), 19.30h
Dissabte 21
  • Gran manifestació. En València, des de la Plaça Alfons el Magnànim (El Parterre) a les 19h. Per a altres localitats, consulteu el web.
Et convidem a participar de totes estes activitats i, molt especialment, a acudir a la manifestació del dia 21. És important que la nostra veu s'escolte.

I TU, QUÈ POTS FER?

  • Difondre entre els teus amics tota la informació sobre la setmana i animar-los a participar.
  • Per a portar a terme tota est labor necessitem de l'esforç i la il·lusió de molts voluntaris. Poseu-vos en contacte amb nosaltres si podeu participar d'alguna de les següents accions:
    • El dissabte 14 d'octubre es farà una jornada de difusió amb una gran pegada de cartells i taules informatives en els carrers per a donar a conéixer la campanya i els actes de la setmana.
      Fa falta: gent disposada a muntar taules i pegar cartells en el seu districte d'acció. Heu d'avisar abans del 6 d'octubre.
    • El dilluns 16 i el divendres 20 es distribuiran fullets amb les activitats de la setmana en punts estratègics de la ciutat (estacions de metro, RENFE, etc.)
      Fa falta: gent disposada a dedicar unes hores al matí per a repartir els fullets.
    • Per a arribar a tots els racons de la nostra comunitat, necessitem crear grups d'acció, que moguen la campanya en el seu entorn, donant-la a conèixer, organitzant manifestacions simultànies el dia 21, etc.
      Fa falta: gent de diferents comarques, municipis, barris… disposada a dur Pobresa Zero al seu districte d'acció, o bé a buscar contactes i organitzar-los en les zones que encara no coneguen la campanya.

Necessitem la teua ajuda perquè s'escolte fort el nostre crit.

Rebel·la't contra la pobresa, perquè un altre món és possible.


Per a contactar amb nosaltres:

David Torres García
Responsable campanya Pobresa Zero Comunitat Valenciana
c/ Moro Zeït, 9, baix-esquerra
46001 València
Comptem amb tu!

GRÀCIES!!!

Plataforma Valenciana Pobresa Zero

Creu vosté que hi ha vida fora del Centre Comercial?

Algunes coses interessants que he llegit recentment en Internet:


Per cert, seguint amb les accions del moviment Pobresa Zero, s'acosta una setmana de mobilització contra la pobresa en tota Espanya, del 16 al 21 d'octubre. Tota la informació està en www.rebelatecontralaprobreza.org, i en l'entrada d'este blog immediatament posterior a esta.

23 de setembre del 2006

Cuidar-me per a poder cuidar

Moltes coses de les que porte escrites en este blog em servixen, seguixen sent útils per a mi. De vegades, en tornar a llegir-ne algunes, jo mateix em sorprenc d'haver escrit certes coses, d'haver-les vistes tan clares... Un dia hauré de fer-ne un repàs de totes.

Una cosa més a afegir a la llista, i que ara té molta importància per a mi: no puc pretendre cuidar dels demés, en un sentit ampli, si no em cuide primer alhora a mi mateix.

I açò no ho escric com a cap tipus d'excusa per a tornar a tancar-me en mi mateix, i passar de la gent, anar a la meua bola, no pensar en els altres, o pensar que no sóc capaç de fer res pels demés...

No. Simplement, m'adone que he de dur un ritme de vida equilibrat, centrat, estar sa, estar despert, si vull poder rendir plenament tant en les meues obligacions com en les meues devocions, per dir-ho així.

Per a mi, cuidar-me, en este cas concret, té un significat físic, quasi mèdic, principalment, però també implica centrar-me, posar ordre en la meua vida.

No estic preocupat. Estic molt animat, i em sent capaç d'afrontar este nou curs que ara comença.

I estic molt content de compartir tot açò amb una meravellosa persona que m'acompanya en este camí prop ja de 6 mesos. També, per a cuidar-la, he de cuidar-me.

PD: Hem estrenat la tardor esta matinada i ja torna a ploure. Tinc les finestres obertes de bat a bat, per deixar entrar la frescor i l'olor a terra banyada (encara que siga asfalt). Este ambient em relaxa.

PD2: Anit veia amb uns amic el programa de televisió Super Nanny. Relacionat amb això, i amb el tema de "cuidar", mireu quina pràctica pàgina web he trobat: Tabla de Tamagotchi - Cuidados y Consejos. Per a què volem la Super Nanny, si podem aprendre a cuidar xiquets cuidant tamagotxis?!! :-D

19 de setembre del 2006

Posant-me en marxa de nou

M'agradaria dir que mai no ens detenem, que sempre estem en marxa... Però, almenys en el meu cas, no és així...

El ben cert és que este mes de setembre m'està costant arrancar, posar-me en marxa, en tots els sentits... Ja ha passat lo pitjor (la suposada síndrome postvacacional). Però, hi ha massa coses en el meu cap, en la meua agenda mental, massa tasques en estat "pendent".

Enguany vaig a fer un intent real i concret de donar el meu temps als demés, però preferisc escriure sobre això quan ja siga realitat.

També em propose anar més enguany a les oracions de Taizé, perquè pense que em pot ajudar.

Com Súper Mario Bros, superant obstacles...

Les paraules del Papa sobre l'Islam

Torne a escriure.

En part, havía deixat d'escriure per falta de temps, però també perquè últimament, abans de l'estiu, estava calfant-me massa el cap, i escriure s'estava convertint en un laberint, més que en una ajuda, per a mi.

Ara vull donar un gir a este blog. El motiu principal del blog seguirà sent el mateix: contar, d'alguna manera, coses relacionades amb la meua lluita personal per buscar la manera de contribuir a canviar este món. [He d'escriure en un altre moment sobre este propòsit de "canviar el món" que sempre mencione, perquè, dit així, sona molt genèric i pretenciós, i per tant, irreal. He d'escriure de com concretar-lo. He de concretar-lo.]

Bo, deia que vull donar un gir al blog. Sense deixar de ser lo que era i lo que és, vaig a introduir també una sèrie d'entrades, on simplement em faré ressò de notícies o de coses que he llegit en altres pàgines web, relacionades d'alguna manera amb el propòsit d'este blog, i que em semblen interessants. És a dir, faré referència a altres informacions, que em pareguen interessants, encara que potser ni tan sols em done temps a comentar-les. Serà, simplement, com fer enllaços a altres webs, però sense el "com".

Després d'esta llarga però necessària(?) explicació... vaig amb la primera entrada d'este tipus.

El Papa Ratzi ha fet unes declaracions molt controvertides (bo, no sé si és el millor adjectiu, però és l'únic que se'm ve al cap). Podeu llegir-les els següents enllaços:

I l'enllaç que volia destacar ací:

Via el blog d'Akin (és habitual dir d'on has tret l'enllaç, en cas d'haver-lo trobat en un altre blog, etc.).