19 de setembre del 2006

Les paraules del Papa sobre l'Islam

Torne a escriure.

En part, havía deixat d'escriure per falta de temps, però també perquè últimament, abans de l'estiu, estava calfant-me massa el cap, i escriure s'estava convertint en un laberint, més que en una ajuda, per a mi.

Ara vull donar un gir a este blog. El motiu principal del blog seguirà sent el mateix: contar, d'alguna manera, coses relacionades amb la meua lluita personal per buscar la manera de contribuir a canviar este món. [He d'escriure en un altre moment sobre este propòsit de "canviar el món" que sempre mencione, perquè, dit així, sona molt genèric i pretenciós, i per tant, irreal. He d'escriure de com concretar-lo. He de concretar-lo.]

Bo, deia que vull donar un gir al blog. Sense deixar de ser lo que era i lo que és, vaig a introduir també una sèrie d'entrades, on simplement em faré ressò de notícies o de coses que he llegit en altres pàgines web, relacionades d'alguna manera amb el propòsit d'este blog, i que em semblen interessants. És a dir, faré referència a altres informacions, que em pareguen interessants, encara que potser ni tan sols em done temps a comentar-les. Serà, simplement, com fer enllaços a altres webs, però sense el "com".

Després d'esta llarga però necessària(?) explicació... vaig amb la primera entrada d'este tipus.

El Papa Ratzi ha fet unes declaracions molt controvertides (bo, no sé si és el millor adjectiu, però és l'únic que se'm ve al cap). Podeu llegir-les els següents enllaços:

I l'enllaç que volia destacar ací:

Via el blog d'Akin (és habitual dir d'on has tret l'enllaç, en cas d'haver-lo trobat en un altre blog, etc.).

4 comentaris:

Carmen Bellver ha dit...

Te invito a visitar la webislam, encontraras declaraciones increíbles. Como sé que ambas creemos en el diálogo religioso si te interesa puedes leer más opiniones en diálogo sin fronteras.

Anònim ha dit...

A mi, personalment, no m´agradat les paraules del Papa, trobe que sols a conseguir extremitzar més als extremistes i, per desgràcia, ja tenim prou.

Per molt que ara es vulga tornar arrere i volver rectificar, les paraules i les opinions ja están dites.

Tal volta haguera sigut més positiu un encontre entre el Papa i alguna relevant de l´islam encara que, qui sap? Jo pense que els extremistes no ajuden gens i crec que en aquest cas, Ratzinger "la cagao".

Més diàleg, menys discursos.

Anònim ha dit...

Es que el discurso del papa era algo absolutamente normal y nada iriente... si no se sacan las frases del contexto y se ponen en su boca.

Buscar el discurso y aunque es largo, seguirlo por encima hasta las frases de la discordia.

Por el bien del diálogo no se pueden respetar las ideas de intolerancia, y por desgracia la imagen que da el islam es de mucha intolerancia.

Lo siento por aquellos que quieran cultivar otra imagen más benigna.

Kaminant ha dit...

Estoy de acuerdo contigo en parte, Miguel Ángel.

De todas formas, no se puede tachar de intolerante al Islam, en general. Creo que también mucha gente aprecia, desde fuera, intolerancia en la Iglesia Católica, porque la observa en algunos de sus miembros (quizás en aquellos más destacados o visibles, pero también en algunos católicos de toda la vida...) Y de ahí no se puede deducir que la Iglesia sea intolerante.

Quizás no se puedan comparar las muestras de intolerancia de la Iglesia de hoy con las del Islam de hoy, pero ¿y si miramos la Iglesia medieval? Es un tema cultural, más que religioso, creo yo. Y para romper eso, sí que hace falta acercamiento, diálogo, romper barreras...

Estoy de acuerdo en lo de "no escuchar al intolerante", al que berrea, al que grita (como recomendaría la Super Nanny... :-D), pero no en generalizar con el Islam.

También creo que el Papa podría haber elegido un mejor ejemplo o, simplemente, no dar ningún ejemplo...