4 de març del 2006

Proyecto Tod@s

I una altra realitat, amb totes les lletres, que em parla de la factibilitat d'un món millor...

Lucía Rueda ha presentat, dins d'una exposició de la seua obra, el Projecte Tot(e)s (bo, en castellà, Proyecto Tod@s). Perquè, sí, esta exposició és més que una mostra, més que un treball... És tot un projecte; un projecte comunicatiu, per a mi.

Des de la meua falta d'educació artística i la meua ingenuïtat, vull comentar allò que jo he entés i he experimentat.

Òbviament, no és trivial endevinar què s'amaga darrere d'una obra abstracta, què volia transmetre l'artista... Però, ¿es tracta d'endevinar, o d'experimentar? Els colors del Proyecto Tod@s poden transmetre'ns moltes i diferents sensacions... Això ja és important.

Com dic, després, està també tot el missatge que l'artista pretén transmetre o, simplement, allò que l'ha inspirada o que l'ha moguda...

El Proyecto Tod@s tracta de mostrar una possibilitat, una realitat actual i una realitat possible; una visió pròpia de la realitat, basada en el color. Lucía proposa tota una simbologia, que a mi m'ha captivat i m'ha paregut totalment... ratllant. Preferisc no comentar de moment més coses al voltant d'esta simbologia, perquè encara hi ha la possibilitat de visitar l'exposició (fins a l'11 de març, en què pense que hi haurà un bonic concert de cloenda...), i és millor tindre l'oportunitat de descobrir-la a partir de la mateixa l'autora.

Gràcies, Lucía, per obrir-nos noves finestres a una altra realitat.

P.D.: A aquells que heu visitat l'exposició, vos convide a escriure ací tot allò que vos haja suggerit.